Varmt och skönt.

Allmänt  /  0  Kommentarer
Förra helgen var det riktigt varmt och skönt och vi åkte ut till landet redan på torsdagen, så var jag ensam med barnen både fredag och lördag innan Stefan kom ut på lördagen efter jobbet. 
När Ove kom ut efter Aina aktiviteter tog han med sig min vän Maria & hennes dotter maya ut. 
Barnen lekte massor och vi satt i solen och hade trevligt, grannarna kom förbi och sa hej och Nellie är helt galen i hundar, och så duktig och försiktig. 

Söndagen var riktigt varm och skön och det kändes himla surt att åka hem. 

Puss&kram 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Sjukstuga.

Allmänt  /  0  Kommentarer
Denna vecka har vi haft feber här hemma, Lex började natten till måndag så Stefan va hemma på måndagen, vi visste inte om han skulle klara sig hemma eller behöva åka till sjukhus, men som tur va klarade han sig hemma och kryade på sig fort och va tillbaka på dagis i onsdags, en dag på hela veckan då det är stängt idag & imorgon. 

Jag hade feber både i tisdags och igår, ingen rolig upplevelse med två gnällspikar som bara skrek och klängde i tisdags och igår tid jag och Nellie det ganska lugnt. 

Imorse lämnade Ove sin bil på vår parkering för jag ska ta ut den till Landet imorgon åt honom då han ska iväg med jobbet. Men jag va tvungen att ställa den på gatan innan det blir fullt där och Lex hade fått spelet om han bara fått åka från parkeringen till gatan så vi tog en sväng till Farsta och köpte en bikinin till mig, skor till Lex och så fick barnen lunch på McDonalds. Så nu saknas bara ett par skor till neo. 

Nu är Neo ute och leker och dom andra två roar sig inne och jag sitter på altanen. 

Puss&kram 

(null)

(null)

(null)Inte Lex dag idag.

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag har Lex dag inte varit så rolig till och från. 

Han fick vara på dagis på morgonen fram till lunch, sen hämtade jag honom och vi åkte till Huddinge sjukhus och träffade dietisten. Hon var nöjd med hans kurva och vi får kämpa på med hans mat som vanligt. Lex ogillar verkligen att vara på sjukhuset och får panik bara av att gå in i rummet där man ska vägas & mätas. Men vi lyckades och vågen stanna på 14,1kg och han är 97cm lång. 

Sen när Stefan kom hem åkte vi upp till handen och klippte lex, det var ett bra tag sen och vi vet ju hur mkt han ogillar det så vi väntade så länge som möjligt, men nu va håret i ögonen så han fick sitta i mitt knä och skrika medans jag höll i honom och armar. Personer med autism kan uppfatta det som att det gör ont att klippa håret eller naglarna, så det är inte så lätt. 

När vi kom hem var han tvungen att duscha, det ogillar han också men jag fick iaf tvätta av honom med många protester. 

Men vi har ju såklart inte bara plågat honom idag, han älskar att åka bil vilket han har fått göra massor, hans favorit är också mc Donalds och där åt vi middag efter frisören, sen efter badet fick han äta sin klubba. 

I vanliga fall när man frågar Lex något och han inte vill det, så skriker han och jag har svarat "nej okej" och så har det varit slutdiskuterat. 
Men igår när jag frågade om han hade gungat klart så skrek han till, sen stirrade han på mig och svarade NEJ OKEJ. Hihi, det vart ju inte riktigt rätt men nästan, och han har även gjort det idag, så han börjar lära sig att säga nej litegranna. 👏👏😍

Däremot så är han hopplös på nätterna, han vaknar mellan 00-01 och är vaken och snurrar runt till 03-03:30... men inte på landet, där sover han hela tiden och dessutom brevid någon, så ska kanske prova att Neo sover brevid honom här hemma. 

Medans jag ändå hade en bil idag så passade jag på att handla nya skor till Nellie, och imorgon hämtar vi morfar när han slutar och drar ut till landet, jag har ju ändå hans bil, eller nja, Stefan har den och jag har våran för Nellie har ingen stol i morfars bil 🤪✌🏼 

Alla sover här hemma, inklusive Stefan så nu ska ja kolla modus innan jag också somnar. 

Puss&kram 

(null)

(null)

(null)

(null)Kalashelg.

Allmänt  /  0  Kommentarer
I onsdags åkte vi ut till landet och spenderade hela helgen där hela familjen, min lillebror kom även han ut på torsdagen och hängde med oss hela helgen. 

Mamma och Conny kom förbi i torsdags och grillade med oss och monterade den nya studsmattan barnen fått. 

I lördags var det pyssel och fixa hela förmiddagen innan det var dags för Stefans kalas. Det kom en massa gäster som fick både grillade hamburgare, korv och fika. Goda drinkar och fantastiskt väder. Neos kusiner och kompisar kom och dom lekte hela dagen. 

När dom flersta åkt hem rökte vi räkor och lax och sen satt vi uppe och snacka skit, Stefans kollega med familj stannade kvar och sov över och dagen efter var det inte lika full rulle men varmt och skönt och ingen va direkt intresserad av att åka hem. 

Så vi stannade så länge vi kunde, åt en tidig middag och sen åkte vi hem, barnen badade och somnade gott, jag med som va helt slut av värmen och allt annat. 

Idag rensas det här hemma, letar sommarkläder till barnen och provar mina gamla ja hittade i en låda, det mesta passar nu igen 5år senare eftersom ja lyckats gå ner lite i vikt. 

Men Nellie behöver mer sommarkläder, hon har bara en massa långa byxor osv. Hon behöver även ett par sommarskor. Så får shoppa lite sen när barnbidraget kommer. 

Puss&kram

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Mysig helg.

Allmänt  /  0  Kommentarer
I helgen har vi inte varit på landet utan hemma då Stefan jobbat och jag varit iväg. 
Men den har varit riktigt mysig ändå. 

Jag och satu åkte hem till Tia och mötte även upp Madde där, sen hade vi en smink klass innan tia hade fixat så fint med vin och godsaker. Det vart mycket snack och skratt innan Vi begav oss ut en sväng och dansade och sjöng karaoke 😅🥂☀️✌🏼

Igår vart det soffan för mig hela förmiddagen men efter lunch fick vi ut och va ute hela kvällen allihopa. Neo har varit ute på gården och lekt och cyklat hela helgen.

Till middag blev det pizza och sen somnade barnen gott efter badet, jag med för sen delen. 

Denna vecka blir det bara 3dagar på dagis och sen långhelg på landet för hela familjen. 

Puss&kram 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)Så typiskt.

Allmänt  /  0  Kommentarer
I juni hade jag planerat och fixat så att min kära lillasyster kan komma ner till Stockholm över en helg utan barn så vi skulle kunna hitta på något hela familjen då hon fyller år och alla andra också är lediga. 

Men nu visar det sig att jag inte längre har barnvakt och det känns ju super tråkigt när vi sett fram emot att åka räkbåt tillsammans. Det händer typ aldrig längre att alla kan samtidigt. Speciellt när Linda bor så långt bort. 

Stefan sa att han får stanna hemma med barnen men jag vill ju att han ska följa med, så länge sedan vi fick göra något tillsammans också. 

Men man kan inte alltid få som man vill, så bara och bita ihop och se när vi får en ny chans. 🤪 

Men om någon skulle vilja passa barnen så är det mellan 2-3 juni 😂😋 

Så nu har jag klagat färdigt för idag, nu ska ja fortsätta njuta av kaffet på balkongen i värmen medans Busan sover middag. 

Puss&kram 

(null)


Veckan.

Allmänt  /  0  Kommentarer
Veckan har gått ganska så fort med bara två dagar på dagis för grabbarna. Idag är det fredag igen och vi är hemma i helgen. 

I måndags var vi som vanligt på rudan och firade valborg, neo fick gå fackeltåg och tända brasan eftersom det är morfar som ansvarar för den, sen tog vi några lotter och vann på 2 av 4, bra jobbat av Neo som valde. 

I tisdags när Stefan jobbat färdigt åkte vi tåget in till stan med morfar och kollade in Kungsträdgården och sen vart det middag på Jensen innan vi åkte hem igen. 

Igår var jag och Busan i handen med mamma, fikade lite och shoppade lite. 

Jag är som vanligt helt slut, lex är vaken halva nätter och jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att få honom och sova bättre. 

Puss&kram 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)