Gravid i V.14

Allmänt  /  0  Kommentarer

I magen:

Fostrets hår börjar växa, inklusive ögonbrynen. De tunna fina lanugohåren börjar växa över kroppen för att skydda huden. De kommer fortsätta att växa nästan ända fram till förlossningen. Fostret kan hicka och kroppsdelarna är nu så tydliga att man kan se vilket kön fostret har.  

Mamma:

Grattis, du är nu i den andra trimestern! Tröttheten som du kände i början av graviditeten kan avta och du känner dig piggare igen. En mörk linje som löper över mitten av magen från blygdbenet och uppåt kan börja märkas. Den kallas linea negra och brukar blekna bort när barnet är fött, för att vara helt borta efter något år. Dina vårtgårdar blir mörkare och större.

Många kvinnor kan känna att sexlusten ökar. Det är vanligt mellan den fjärde och den sjunde månaden. Det beror på att mer blod cirkulerar i kroppen och att könsorganet är mer känsligt för stimulans.

Partner:

Din partner kan känna en ökad sexlust. Att ha sex när man väntar barn är helt normalt. Det kan till och med bidra till att ni mår bättre, att relationen blir starkare och att ni kommer varandra närmare. Däremot är intresset för sex under graviditeten olika för både män och kvinnor. Vissa är mer sexuellt intresserade, andra mindre. En del kanske inte vill ha sex alls. Det är också normalt.


Dålig!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Jag tror att jag är jätte dålig på att uppdatera bloggen.. fast jag egentligen har massor med tid. men all ledig tid går åt till att sova :P

Natten som var nu var helt HEMSK! Jag har haft fruktansvärd huvudvärk sen igår morse, sov en stund på dagen men den ville inte försvinna och i natt var den helt hemsk! Jag bröt ihop mitt i natten! Det var varmt, jag mådde skit, jag visste inte vart jag skulle ta vägen!! Usch och FY! Men annars så är jag på bra humör. Var hos läkaren igår och vart fortsatt sjukskriven till den 3/7. så idag ska jag posta mitt sjukintyg till min arbetsplats tillsammans med en liten lapp där jag berättar för min chef att jag är gravid så att han vet det och slipper får höra det ryktesvägen.! Efter läkaren mötte jag upp mickis och så åkte vi till söder för att lämna in Tommys dator. Sen käkade vi lunch inne i Ringen å där hade dom glutenfri Pasta :D :D :D MUMSIGT! skulle kolla efter 18års present till syrran men hittade inge bra, får kolla här i handen ist.

Idag är det sjukgymnast som gäller kl 13,45. men först ska jag nog gå och vila lite, dom har hållt på med fasaden utanför mitt sovrumsfönster sen kl 8 typ så jag och mitt huvud orkar snat inte mera ! =)

Glömde berätta att i helgen som var  var vi ute och fiska strömming, fick ca 15L ( 2 hinkar) Och det var så sjukt bra väder så det var det bästa jag gjort på länge!! =)

Puss & Kram

OMG!!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Såg precis det senaste avsnittet av The Vampire Diaries!! Det är helt galet vad bra den serien är!! Både glädje och tårar om vartannat!! OMG OMG OMG! Så det slutade! Och själva handlingen! Jag blir helt galen! Hur ska jag kunna överleva och vänta till den 16 SEPTEMBER när det börjar igen??? Jag vill ju veta nu hur det går?? Skit! Jag skulle ha sparat avsnittet ist! Haha! Mupp jag är! Men har man Inge liv så har man inte! Nu ska ja kolla på en film, men först hänga tvätt ;)


Galen!!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Vissa dagar är det helt hemskt och inte röka! Det är det ända som snurrar runt i mitt huvud! många gånger har jag tänkt att jag ska köpa ett paket, men icke! Måste stå på mig själv och tro på mig själv! Men man blir helt galen i vissa lägen, och med tanke på att jag är lite nervös idag och inte ens känner mig gravid känns det ännu mer värdelöst att jag inte får lugna mig med en cigg :(


Tåg!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Det måste ju vara minst ett år sen jag åkte tåg ner till nynäs! Känns betydligt längre men vet att jag har åkt till ösmo typ förra sommaren, eller var det sommaren innan? Idag har resan varit riktigt trevlig iaf, bra musik i öronen om en massa minnen som ploppar upp i skallen under resan, sitter med ett leende på läpparna och tänker tillbaka på när jag var mindre! Jag saknar den tiden lite med ingen kan vara gladare för vart jag är just nu i livet med världens finaste pojkvän,sambo, bästa vän! Och om några månader kommer vi även att ha påbörjat vårat familjeliv tillsammans! Massa kärlek till min Stefan! <3


Gravid i vecka 12.

Allmänt  /  0  Kommentarer

I magen:

Fostrets ansikte börjar nu att synas allt tydligare. Det har fått en haka och en liten näsa. Små fingernaglar och tånaglar bildas. Eftersom blodmängden har ökat slår fostrets hjärta nu några slag snabbare per minut. Fostret urinerar för första gången och urinet hamnar i fostersäcken. Det kan också svälja och göra andningsrörelser. Risken för missfall minskar kraftigt efter vecka 12.

Mamma:

Illamåendet upphör för många. De flesta har ökat 1-4 kg i vikt. Om du har kräkts mycket kan det dock hända att du till och med har minskat i vikt men det är inget du behöver oroa dig för.

Har någon sagt att du "ser gravid ut"? Det beror inte bara på din inre lycka över att vara gravid utan också på att din hy ser bättre och slätare ut. Det är ett resultat av ökad blodmängd och hormonet hCG.

Kanske har ni redan talat om för nära och kära att ni väntar barn men många brukar vänta med det till efter vecka tolv eftersom risken för missfall minskar kraftigt då.

Partner:

Om du har frågor som du av någon anledning inte vill ta upp med din partner kan det kännas skönt att prata med kompisen istället. Du kanske bär på en oro som du inte vill belasta din partner med. Om han eller hon har barn kan du säkert få svar på många av dina frågor. Hur var deras sexliv under graviditeten? Hur påverkades hans eller hennes partner av den? Förändrades deras relation?kopierat från http://www.barntotal.se/gravidkalender/gravidkalender/gravid_vecka_12/.


V12.

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår gick jag in i V12. jag känner mig fortfarande inte gravid, eftersom jag inte mår illa eller så.
Är bara trött, täppt i näsan och har ömma boobis! Men har ju bildbevis på att det finns något väldigt litet där inne så det känns skönt iaf.! Har börjat fylla i min GRAVID bok också, nu när jag vet vilken vecka jag är i :P


I Helgen har det varit full fart.
Fredags var vi hemma hos Bea och åt underbar middag och kollade på hockeyn, den var väll inte lika underbar men det var trevligt ändå =)
Lördagen var vi i nynäs på folkrace hela dagen, vädret var inte det bästa men det var trevligt att göra något ändå.
Inte så ofta man är ute en hel dag. =) på kvällen var vi bara hemma och bakade och kollade på hockey igen. =)
Söndagen städades det och fixades, hela stefans släkt kom hit och grattade honom på födelsedagen och oss för tillökningen =) sen kom även mamma och conny hit och grattade, å efter alla gått var det soffan som gällde hela kvällen, förutom när vi fuskade och åkte till oden och handlade mat. men vart för första gången väldigt besviken eftersom maten var kall när vi kom hem. sen var det inte så gott heller. TRÅKIGT!! 

Idag är det måndag och jag sitter just nu och velar om jag ska köpa biljetter till matchen imorgon eller inte! jag vill ju så himlans gärna se en sverige match nu när dom spelar VM på hemmaplan! Men är det värt pengarna? Och platserna? är dom tillräckligt bra?? Suck. måste kanske diskutera med mannen så kanske jag kan komma fram till något lite lättre =)

Nu ska ja fixa lunch och försöka hitta på något och göra. ska även boka om min tandläkartid,
För jag är verkligen inte redo och dra ut min tand den 16/5.!

Puss & Kram 
Magiskt!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår var jag och älsklingen på UL för första gången!
Helt magiskt! Det har hela tiden varit så overkligt! Men nu är det verkligen på riktigt! Här kommer en liten bild på vårat mirakel! <3


Sorg!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag valde jag och ta ut min percing i boobsen! Hade ingen lust men tänkte att det var lika bra, det kommer och å växa igen så får ta ett nytt sen, älsklingen hann iaf ta ett bildbevis :)

Nu ligger jag hos Sjukgym och får behandling, mkt ansträngande :P haha!

Har även köpt älsklingens present idag! Hoppas han blir nöjd! :D


Lycka!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Lyckan är total när man får äta en riktig hamburgare på vegabaren när dom har glutenfritt hamburgerbröd :) det var första gången idag och det var magiskt!

Happy!!


Måndag?

Allmänt  /  0  Kommentarer
Känns verkligen osm att det är måndag idag! Har blivit lite fel i veckan :P
Men det positiva är att älsklingen bara ska jobba 3 dagar och sen har vi helg :D
Och nästa vecka fyller älsklingen 31år! och sen ska vi även på hemligt uppdrag och begravning!
Så jag längtar lite till nästa vecka, men ändå inte,! :P

Skulle verkligen behöva städa här hemma men har verkligen ingen lust idag!
Somnade med täppt näsa och vaknade med täppt näsa, ont i skallen och bihålorna! SUCK!
Skulle vilja vara ute i solen, men skulle även vilja handla lite nya kläder, gå på promenad och
även tillochmed åka och simma lite, men inte med den skallen jag har idag!

Så nu ska ja sätta på hög musik så ja slipper höra hur dom renoverar fasaden på grannhuset
och göra mina övningar :D så får vi se vad dagen bär av!

Tycker iaf att det är jätte kul att älsklingen trivs så bra på sitt nya jobb :D

Puss & Kram